fredag 14. september 2012

FREDAGSINSPO!

Tre ting jeg inspireres av akkurat NÅ - en (nesten) vanlig fredag i september:
 
1: CAVA Gran reserva!
Denne smaker helt nydelig, og er du heldig er den ikke utsolgt på polet! Lyden av korken som spretter er nær...
2: SOPPRISOTTO!
Her kommer VERDENS BESTE oppskrift på sopprisotto, signert Jostein, kjæresten til min kollega, Mai. Oppskriften deler han gladelig med deg og meg nederst i dette blogginnlegget (foto: All Over Press)
3: Og sist men ikke minst, inspireres jeg ellevilt av at det blir SOOOOOL og atten grader i morgen under den strålende løpefesten, KK-Mila, som fyker av gårde kl 14 på Aker Brygge!!!
 
SOPPRISOTTO:
2 dl arborioris
2-3 sjalottløk (tilsvarende mengde som en vanlig, gul løk)
1 fedd hvitløk
1 dl tørr hvitvin
5 dl kyllingkraft
50 g revet parmesan
50 g smør
Sopp
Sjalottløk stekes i smør eller olje til det er blankt. Ha i risen og stek til den er blank. Ha i finhakket hvitløk mot slutten av steketiden.
Hell i vinen og kok til væsken er borte. Tilfør så (kokvarm) kyllingkraft en desiliter av gangen og la den koke inn mellom hver gang.
Risottoen er ferdig når all kraften er kokt inn og risen har fått en deilig, løst klebrig konsistens. Det skal være litt tyggemotstand i riskornene.
Rør inn smør og parmesan, og smak til med litt salt og svart pepper etter ønske. Soppen kan røres inn eller serveres ved siden av.
NB! Soppen må være forvellet på forhånd: Ha fersk sopp i en tørr panne og kok til all væske er fordampet.
Litt ekstra luksus: Trøfler får du nesten ikke tak i. Og gjør du det, er det så dyrt at det smerter. Men kjøp trøffelsaltet til Oliviers. Bare du åpner boksen skjønner du hvorfor. Michelin-restaurant på hverdagsmaten på et blunk!
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.