tirsdag 30. oktober 2012

KILLLER HALLOWEEN-SHOES

Det nærmer seg Halloween, og det hadde ikke vært meg i mot å feire kvelden med disse Louboutin-skoene; "Higness Pot Pourri Strass". Dessverre er jeg ikke invitert til noe Halloween-arrangement som kunne forsvare å punge ut kr 26.000 for et par sko, men vi kan jo uansett la oss inspirere til å gjøre oss ekstra sexy på en skummel kveld som dette. Målet er å overraske, er det ikke?

mandag 29. oktober 2012

NOIR

Hvis man er usikker på hvilken parfyme man bør gå for, er min erfaring at Chanel aldri, aldri blir feil! Var litt skeptisk første gang jeg luktet på "Noir", men etter å ha brukt den noen uker nå, er jeg totally in love! Her er den mørke skjønnheten fotografert i strålende høstsol i hagen. Ideen var at min kullsvarte katt, Colosseum, skulle ligge vakkert dandert i bakgrunnen, men den nektet å ta regi. Katten var overhodet ikke interessert i å kveile seg rundt en parfymeflaske. Ja, ja, parfymen står uansett bra på egne poter, den. Here it is!
 

søndag 28. oktober 2012

Sexy Business!

I går: På vei til mottakelse for en av mine beste venner gjennom 25 år, Carl Jørgen, som fylte 50. Det føles rart å plutselig skulle gå i 50-års fester til venner. Må innrømme det, MEN, så lenge de er så spreke, sexy, flotte, vitale, og sultne på livet som ham, betyr jo alder absolutt ingenting! Hold fanen høyt på stil, nysgjerrighet og ambisjon, sier nå jeg!
Antrekk: Skjørt og høyhalset kashmirgenser fra Ba&Sh, ulljakke fra Burberry, veske fra Stella McCartney, solbriler fra Linda Farrow/ The Row
Her er gaven til Carl Jørgen fra hans gode venninner: Hilde, Laila og meg. Et dødskult armbånd fra Lanvin, syntes vi da! Viktig å ha en maskulin tvist på hans klassiske, franske stil, var tanken. Med andre ord: Sexy business! 
Ellers observerte jeg denne lekkerbisken av en Botkier-veske i slangeskinn og en dødskul leopard-fuskepels blant gjestene...
Etter gårsdagens feiring av den flotte 50-åringen, er det bare å konstatere det som stod på ett av kortene: "Tid är bara nät dom har hittat på."
Ha en fin søndag!!

lørdag 27. oktober 2012

Vixen Blog Awards

Aller først; viktig nyhet: 
Tror ikke dere har hilst på våre to nye katter, Saga og Colosseum! To vakre brødre som består av en herlig blanding norsk skogkatt, hellig birma og helt sikkert en god dose vanlig huskatt. Slik ligger de nå ved siden av meg. Det er lørdag morgen. Johannes (8) har kokt te, Donald, aviser og ny Mick Jagger-biografi venter og jeg har nettopp fått vite at noen av dere har nominert meg til "Årets Nykommer" på Vixen Blog Awards!!! HALLOOOOOO, for en helt vanvittig, superkoselig nyhet!!! Jeg blir rørt langt inn i sjelen!
Derfor måtte alle stearinlys tennes - raskt!
Og en av mine faste kunder på werpvintageshop får seg en ekstra fin innpakning i dag!

Håper selvsagt at flere har lyst til å stemme på meg - det motiverer og varmer så utrolig mye! Så hvis du mener jeg fortjener det, klikk her og stem i vei!

Ha en fantastisk lørdag - og husk: 
Dagen i dag er en merkelig dag.
Den er din.
Dagen i går slapp deg ut av hendene.
Den kan ikke få annet innhold enn du alt har gitt den.
Dagen i morgen har du ikke noe løfte på.
du vet ikke om du kan regne med å råde over den.
Men dagen i dag er det eneste du kan være sikker på.
Den kan du fylle med hva du vil.
Benytt deg av det.
I dag skal du glede et annet menneske
I dag kan du hjelpe en annen.
I dag kan du leve slik at du i kveld er glad for at du er til.
Dagen i dag er en betydningsfull dag.
Den er DIN.
(Av Georg Brandes - en av mine helter)




fredag 26. oktober 2012

Klikk!

FOTOLOVE!
Vakkert bilde av Brigitte Bardot med kamera fra 1965 (All Over Press).
Selv har jeg skaffet meg nytt kamera med 60-talls look som både ser bra ut og tar nyyydelige bilder!! Olympus OMD E-M5, min nye kjærlighet!
La fredagen bli fantastisk - snart er det helg!!!


torsdag 25. oktober 2012

Matching, matching...

Kollegaer under sterk påvirkning - av hverandre! På jobben tulles det ofte med at flere av oss tilfeldigvis er veldig likt kledd. "Oj, se vi er i samme moteserie, gitt"! Og i dag var det utgavesjefene Astrid og Ellen som var i samme moteserie...
Og her er Ellen og journalist Hege "striking a pose" i samme moteserie...

... og mote-Silje og meg - matching, matching av både klær og smykker
Som dere skjønner, ikke lett å være mann i denne redaksjonen. Men fantastiske Jo-Petter fikser det utmerket. Helt greit at han ikke sniker seg inn i moteseriene våre...

onsdag 24. oktober 2012

Dagens FOTOINSPO

Marlene Dietrich, Paris 1955.
Å jobbe med magasiner betyr en stor, deilig, daglig dose med BILDER! Noe av det beste med jobben, egentlig, og det som gir masse inspirasjon hver eneste dag. Jakten på det perfekte portrettet er alltid der, og den nå avdøde fotografen Richard Avedon er en mine store, store forbilder på området.
Han var en mester i å fange portrettene akkurat i det øyeblikket objektet trodde de ikke ble sett. DA knipset Avedon! Det ble sagt at at hans mote- og portrettfotografier var de som virkelig definerte vårt blikk på stil, skjønnhet og kultur. Jammen sant!
Har dere sett noe så fantastisk? Jeg besvimer nesten...
Marilyn Monroe, New York 1957
Alle fotograferte Marilyn som en evig happy, smilende, flørtende, sexbombe. Avedon, derimot, ønsket å vise den sårbare, redde, følsomme, vevre siden av henne. Her ble hun knipset "off set"da hun trodde hun ikke var i søkelyset - men var rett og slett...bare var seg selv. Definitivt mitt favorittbilde av henne. Nydelig!
Veroushka, Nice 1975
I kategorien flotte, sterke, vakre kvinner, må jeg også vise tidenes første supermodell, Veroushka! 1.90 høy og med en attitude og bevegelse foran kamera som revulosjonerte modellverdenen på 60-tallet. Her typisk og sterkt fotografert av Helmut Newton
Veroushka, Paris 1984
Ti år senere og minst like flott. Newton nails it!

Gjør som meg, gå bananas på amazon.co.uk og kjøp de mest fantastiske fotobøker til en brøkdel av prisen her hjemme! Garantert inspirasjon "rett i åra", som en kollega av meg ville ha sagt!
Ha en nydelig dag!


mandag 22. oktober 2012

DAGENS

Svart, sølv og bling i dag. Her er dagens armbånd-miks:
Fra venstre: Strass fra Cocoo.se, svart skinnarmbånd, "Double Kelly" fra Hermès, sølvarmbånd med skrue fra Miansai, skinnrem fra loppis, strass-cuff med sort sten fra Dannijo.
Med andre ord: Alle favorittene på en gang!
 
ps: Sko- og høstjakkesalg på werpvintageshop nå. Ha en superduper mandag!

søndag 21. oktober 2012

Spis & shop i PARIS

For en luksushelg! Jeg og min kjære er ikke bortskjemte når det gjelder turer som dette! Siden vi fikk barn (for 12 år siden) har vi reist kun oss to - én gang tidligere. Så skal det sies at vi ikke har hatt så himla behov for det heller, for vi begge trives aller, aller best når vi drar med hele barneflokken.
Men disse tre dagene var deilige, altså. Har ikke gjort annet enn å gå fra den ene fantastiske kafeen og restauranten til den neste - selvsagt med de herrrligste butikkstoppene innimellom slaga. Nye kjøp, sa du? Kremt... Vi snakker shop-stopp for meg i lang tid fremover!
Her ser dere glimt av ny skinnjakke fra ba&sh
... den lenge etterlengtede Falabella'n til Stella McCartney i nydelig gråfarge


Veldig fornøyd med dette skjørtet her - også fra ba&sh. Med svarte strømpebukser og høyhalser eller t-skjorte til. Pluss lave sko og oversized blazer over. Ser for meg at det blir fint, ja
Restaurant Sorami, regnes som en av de beste italienske restaurantene i Paris, og var en sann opplevelse!! Kun syv bord, og et under at vi fikk en reservasjon, men litt flaks skal man ha. Her fikk Bellini'ne bein å gå på, gitt!
Siste kveld på Costes. Dette stedet vil man bare aldri forlate... Elsker det TOTALT!
TAXI!!!
Au revoir, Paris!

lørdag 20. oktober 2012

PARIS-WEEKEND

Mine kollegaer i KK sa at enhver god kjærestetur starter med sushi og chablis på Gardermoen. Og jeg hører så klart på dem, og...; de hadde selvsagt helt rett! En knallstart på helgens Paris-tur med min kjære!
Har hatt problemer med nettverket på hotellet, derfor har jeg ikke fått oppdatert bloggen. MEN nå kommer et knippe bilder fra gårsdagen her i deilige Paris!
Vi bor i latinerkvarterer (St.Germain) og frokost ble naturlig nok inntatt på legendariske Café de Flore - Sonia Rykiels stamkafé i alle år.
... Målrettet shopping
Første stopp: Isabel Marant i 1 rue Jacob


Mye, mye fint, men seriøst; det er RÅDYRT! Disse bootsene er helt fantastiske, men hvor lenge varer cowboy-trenden, da?
Hos Stella McCartney, derimot, er det mer klassisk, og som dere ser har jeg Falabella'n i kikkerten...
Må innrømme at jeg ikke klarte å motstå denne vintage-pelskragen med dyreprint i en bruktbutikk i Marais
Denne lampen skulle jeg gjerne ha tatt med meg hjem, men akk - Sigmund nekter å slepe flere lamper med fra utlandet...
Pust i bakken på hot spot, Café Ruc med verdens beste ostekake og champagne i glasset!
Nå venter en ny dag. Følg meg på Insatgram også - søk etter werpvintage, så finner du meg. Ha en fin-fin lørdag!



onsdag 17. oktober 2012

PARIS flashback!


Ok, here goes: Jeg var reiseleder på 80-tallet - vi snakker Roma, London, solkysten, rivieraen, og: JEG EEELSKET DET - totalt!!!
Nå med barn, har jeg muligheten igjen, så jeg drar dem med, så fort jeg kan, rundt til de store europeiske byene, leser meg kraftig opp og guider i vei.
Her ser dere meg in action i Versailles for to år siden med lille Johannes, seks år...
... og som dere ser, lever jeg meg kraftig inn i rollen som pedagog under disse reisene. Her tegnes kortversjonen av den europeiske kulturhistorien under lunsjen...
... og under middagen er det... QUIZZZ TIME!!! Ungene digger det (heldigvis), men jeg ser jo nå at det virker litt "koko" og en tanke strebete, men helt ærlig, det er det ikke - jeg bare synes det er så ellevilt moro!
I morgen, folkens, setter jeg meg på flyet til Paris igjen - nå med mannen min (uten barn) - så da er det han som får gjennomgå! Ok, han får slippe quiz'en, da.
GLEDER MEG!!!

tirsdag 16. oktober 2012

In style med Ilse Jacobsen

 Lenge har jeg lett etter elegante ankelboots med stiletthæler det går an å gå på. Jeg er nemlig skikkelig dårlig på høye, smale hæler, så da jeg fant disse var gleden stor. Tro det eller ei, men  støvlettene er stødige som fjell - takket være gummesålen under. Så er det også  gummistøveldronningen, Ilse Jacobsen, som har designet dem. En vinner, rett og slett!!!

PS: Finnes som pumps også (kommer til å angre hvis jeg ikke skaffer meg dem .... Hmmm...)

mandag 15. oktober 2012

ba&sh


Torsdag drar jeg til Paris, og researchen har begynt med tanke på hvilke butikker jeg skal innom på min ferd gjennom byen.
Kom over det uavhengige, franske merket ba&sh hos en av mine favorittbloggere, Leandra Medine - alias Manrepellar. Ikke så dyrt, og veldig, veldig kult!
Her er de nye kampanjebildene for høst/vinter!




Fint, ikke sant? Klassisk med en vri, og litt Isabel Marant-aktig. Elsker stylingen med de flate herreskoene, og fuskepels-capen over slakke jeans! Deilig å oppdage noe nytt, som ikke absolutt alle har. Og du trenger ikke dra til Paris for å kjøpe. E-shopen deres får du rett inn i stua!